dinsdag 17 september 2013

hazelnoot schuimtaart

Wat doe je als je een dagje vrij bent? Een taart bakken! Dit keer een hazelnootschuimtaartje.
Het was de eerste keer dat ik zo'n taartje maakte. Op Festival Zoet had ik een demonstratie gezien en het recept opgeschreven.
Het taartje is goed gelukt en smaakt verrukkelijk! (ook machtig!)





Recept:

3 eiwitten
2x 75g suiker
35g gemalen hazelnoten

3 eiwitten met 75g suiker opkloppen. Als het stijf is (het mag niet van de mixer aflopen) schep je er 35g gemalen hazelnoten en 75g suiker door.

Teken op bakpapier 3x de binnenkant van een springvorm over.
Met een lepel of spuitzak schep je het mengsel op de bakplaat, rustig! Je verdeelt het over de 3 cirkels. Met de achterkant van een lepel maak je het een beetje groter. Je zorgt ervoor dat het niet over het randje heen loopt en dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. De dikte maakt niet uit.

Je zet het 60 min. in een oven op 120graden. Het wordt dan meer gedroogd dan gebakken.

In je springvorm zonder bodem bouw je het taartje op. Mocht het wat groter zijn dan je springvorm dan even bijsnijden. 
150g slagroom met 10% suiker stijfkloppen.

Smeer je drie deeglagen in met chocolade. Leg het eerste deeg in je springvorm. Smeer er slagroom op. leg je tweede deeg erop en smeer er weer slagroom op. De laatste leg je er onderste boven op, zodat je een platte bovenkant hebt. Haal de springvorm eraf.
Smeer de zijkant van je taartje af met slagroom. Leg op een bord of bakpapier gemalen hazelnoten. Met 1 hand hou je de taart vast en draai je het door de noten.
Smeer de bovenkant van je taartje af met slagroom en leg hier ook gemalen hazelnoten op.
Je kunt je taart nu verder versieren met toefjes slagroom en evt in elk toefje een (in chocolade gedoopte) hazelnoot.


Het taartje kan in de vriezer. Als je het dan bevroren eet is het minder zoet.



1 opmerking:

  1. 't is dat Walter geen chocolade mag, anders zou hij er héééél graag een stuk van willen eten, denk ik. Hij is gek op dit soort gebak. Die kocht zijn moeder vroeger altijd (en ik nooit... jammer voor hem!) Hij ziet er súper uit! Liefs, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen